fbpx

Ce riscuri de securitate implică munca de acasă?

Schimbarile rapide in viata si modul nostru de lucru ne obliga sa fim la curent in permanenta cu ce riscuri de securitate implica munca de acasa si cum ne putem proteja in momentul in care nu mai suntem in reteaua interna a companiei noastre.

4 minute de citit
Publicat de Octavian Tiron în februarie 3, 2021

Iată câteva sfaturi pentru a vă proteja angajații ce lucrează de acasă. 🛡️

1️⃣ Efectuați scanări și actualizări periodice ale dispozitivelor.
Solicitați rapoarte de scanare de două-patru ori pe an și vă puteți asigura că dispozitivele sunt ferite de orice problemă detectabilă.

2️⃣ Schimbă parolele.
Schimbați parola Wi-Fi în mod regulat. Da, înseamnă că va trebui să vă reconectați din nou toate dispozitivele, dar, de asemenea, descurajează orice vizitator nedorit.

3️⃣ Actualizați firmware-ul periodic.
Router-ul rulează un software de nivel scăzut numit firmware care controlează în esență tot ceea ce face routerul. Acesta stabilește standardele de securitate pentru rețeaua dumneavoastră.

4️⃣ Utilizați rețelele VPN pentru a vă accesa rețeaua.
O rețea privată virtuală este un grup de computere sau rețele care funcționează împreună pe internet. Utilizați VPN-urile ca metodă de securizare și criptare a comunicațiilor dumneavoastră.

5️⃣ Schimbați poziția router-ului în locuință.
Așezați routerul wireless în mijlocul casei. Nu doriți ca gama de semnal wireless să ajungă prea mult în afara casei dumneavoastră, unde poate fi interceptată cu ușurință de către persoanele rău intenționate.

 

Asigurați-vă că aveți instalat un software de securitate antivirus și / sau anti-malware.

 

6️⃣ Îmbunătățiți protecția dispozitivelor conectate.
Verificați ce dispozitive se conectează cel mai des la rețeaua dumneavoastră și asigurați-vă că au instalat un software de securitate antivirus și / sau anti-malware.

7️⃣ Ferește-te de phishing și alte escrocherii.
Uneori hackerii îți trimit un text sau un e-mail nesolicitat cu un link. Dacă accesați link-ul, expeditorul are acces la tot felul de lucruri de pe dispozitivul dumneavoastră.

 

 

Securizarea rețelei de domiciliu si trainingul continuu al angajatilor cu privire la riscuri de securitate in munca de acasa ar trebui să fie o prioritate majoră pentru cei ce vor să păstreze datele în siguranță.

Aflați mai multe despre încălcarea securității GDPR aici.

Crește-ți afacerea eficient!

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri din IT și pentru a putea beneficia de materiale gratuite utile pentru creșterea afacerii tale.    Postari recente

    Go to Top