fbpx

Servicii Audit si Consultanta IT

Un audit de software este practica de analiză și observare a unui software sau a unei tehnologii specifice. Cuvântul audit este un termen general pentru analiză, iar un audit software poate consta în mai multe tipuri diferite de revizuire. Unele tipuri de audituri software implică analizarea software-ului in conformitate cu licențele achizitionate. Altele implică analizarea modului în care funcționează software-ul.

Există, de asemenea, tipuri specifice de audituri software care arată cum este configurat un produs software și cum este utilizat într-o structură IT complexa.

De ce aveti nevoie de aceste servicii

In ziua de astazi exista o multitudine de solutii tehnice care ne fac viata mai usoara in campul muncii si care de multe ori sunt implementate in productie fara o analiza profunda a capabilitatilor sau a vulnerabilitatilor acestora. In alte cazuri, companiile folosesc solutii tehnice mai vechi iar un audit software poate sa dezvaluie incapacitatea acestor unelte de a oferi rapiditate in executie, stabilitate sau conformitate cu evolutia industriei. Astfel, folosirea de catre angajati sau de catre clienti a unui software care nu mai ofera performantele necesare, poate sa provoace daune ireparabile reputatiei companiei sau in interiorul acesteia, prin cresterea gradului de frustrare a angajatilor, urmand ca acestia sa se simta incapabili de a interactiona cu o anumita solutie tehnologica si sa acumuleze cunostinte noi.

Timpul este cea mai valoroasă resursă disponibilă iar serviciile noastre de audit si consultanta IT vă asigură că tehnologia dumneavoastră funcționează așa cum vă doriți, este înțeleasă atât de angajați cât și de clienți, având ca scop final creșterea eficienței, a reuputației companiei și a gradului de satisfacere al angajaților.

Ce este un Audit Software?

Auditurile software pot fi efectuate de părți interne, cum ar fi echipe de dezvoltatori, sau de firme sau consultanți externi. Unele audituri necesită lucru în echipă, unde un auditor principal poate direcționa eforturile echipei. Auditurile software se vor baza în mod obișnuit pe instrumente IT specifice care vor ajuta la tipul de stabilire a proceselor necesare pentru auditul în cauză. Aceasta poate însemna folosirea instrumentelor de analiză pentru audituri de securitate sau funcționalitate. Astfel, o companie poate evalua valoarea proiectului, poate reduce costurile de infrastructură sau poate determina dacă o aplicație este construita pentru un flux de trafic ridicat.

Procesul de auditare ajută companiile să-și evalueze corect calitatea aplicațiilor, a site-urilor web, a infrastructurii sau a proceselor tehnologice pe care acestea le au. Un audit IT dezvăluie punctele de ineficiență ale companiei, precum și punctele tari și ajută afacerea să crească si sa performeze in parametrii optimi.

Ai o idee pe care vrei
să o discutam?
Scrie-ne aici!    Go to Top