Servicii integrare API

Conectivitatea este cuvântul cheie al zilelor noastre. Indiferent dacă ne place sau nu, suntem înconjurați de dispozitive care comunică între ele. În lumea dezvoltării de software, componentele interacționează și „comunică” între ele și, prin urmare, permit construirea unor soluții mai complexe. Datorită API-ului, două sau mai multe sisteme independente pot lucra împreună și pot obține rezultate care altfel nu ar fi posibile.

Având în vedere acest lucru, în zilele noastre, un API bun nu mai este doar o tehnologie ideală de implementat, devenind un element obligatoriu fără de care o aplicația sau platformă nu ar putea fi dezvoltată corect și folosită la capacitatea ei adevărată.

Ce este o integrare API?

API (Application Program Interface) poate fi înțeles ca un anumit set de protocoale, instrumente, specificații de cod și rutine care sunt utilizate pentru a determina modul în care componentele software ar trebui să interacționeze. Este o interfață care permite comunicarea între două sau mai multe programe, dispozitive, date sau servicii.
O metaforă bună este că API-ul este un chelner util care leagă masa restaurantului de bucătărie, comunică bucătăriilor ceea ce au comandat clienții și le aduce când sunt gata – deși chelnerul însuși nu pregătește nicio mâncare, fără această legătură nu ar fi posibil să mâncați, adică să colaborați și să purtați o conversație în două sensuri.

De ce este aceasta tehnologie atât de importanta?

O abstractizarea a funcționalității între sisteme separate

În primul rând, API-ul permite abstracția funcționalității între sisteme separate. Ceea ce este deosebit de important, este faptul că, atâta timp cât specificația a ceea ce API furnizează de la furnizorul de servicii al aplicației consumatoare nu este modificată, modificările aduse infrastructurii din spatele acestui serviciu nu vor fi observate de aplicațiile care se bazează pe acel API.

Astfel, este o modalitate excelentă de a decupla serviciul de infrastructură și,prin urmare, gama de servicii de integrare API introduce o mare flexibilitate în soluția tehnică existentă.

Interacțiune aplicațiilor, sistemelor, datelor și dispozitivelor

Un alt motiv pentru importanța sa este modul în care API-urile facilitează interacțiunea dintre aplicații, sisteme, date și dispozitive. Datorită acestui fapt, este posibil să se proiecteze un proces de transmitere a datelor și a serviciilor pentru a crea conectivitatea esențială unei soluții software moderne. Intr-o lume interconectata in care ne dorim sa automatizam si sa eficientizam procesele pe cat posibil, acest lucru se traduce direct în beneficii pentru afacerea dumneavoastră.

Ce tehnologii API folosim

SOAP

XML-RPC

SJSON-RPC

REST

Dezvoltare API personalizat sau folosirea Open API?

Fiecare sistem de operare, fiecare site web sau aplicație poate avea propriul set API. De obicei, mediile de operare precum Windows, Google Maps, Twitter, Facebook sau Amazon oferă API-uri pentru a facilita scrierea aplicațiilor de către terți, dar folosind soluțiile acestora. Aceste instrumente publice se numesc Open API-uri și le puteți accesa fără restricții. Există peste 15000 de astfel de API-uri!

 

Un alt tip de API ar fi un Partner API, unde sunt necesare permisiuni sau licențe specifice pentru a le utiliza. Unele API-uri sunt folosite și pe plan intern, în cadrul anumitor organizații sau companii, pentru a-și îmbunătăți produsele și serviciile. Altele, cum ar fi API-urile compozite, combină diferite API-uri de date și servicii, rulând sincron fără o solicitare sistematică. Toate au un rol foarte important în comunicare și interconectare.

Beneficiile integrării unui API


Beneficii pentru dezvoltatori 

Datorită unor servicii integrare API, este mult mai ușor să construiți o soluție software robustă, deoarece componentele sunt furnizate în avans. Din moment ce funcționalitățile independente nu se bazează pe implementările acestora, este posibil să le dezvoltați fără a le compromite reciproc. Acest lucru se traduce printr-o viteză crescută de dezvoltare și o posibilitate de a reutiliza procese complexe, dar repetitive. La fel și cu integrarea datelor și aplicațiilor din backend, care datorită implementării API-ului sunt ușor de făcut. 


Beneficii pentru afacerea ta 

Întrucât implementarea API-ului reprezintă o creștere directă a productivității pentru echipă și o mare economisire de timp, programatorii se pot concentra pe cele mai importante aspecte ale fiecărui sprint, oferind rapid valoare afacerii. Astfel, gama de servicii integrare API devine un instrument folosit pentru a extinde capacitățile de afaceri. API-urile permit organizațiilor să crească mai rapid decât oricând, reducând barierele tehnologice și pur și simplu să inoveze mai repede.  


ZONK Digital – Partenerul tău în servicii integrare API

API-ul este o legătură obligatorie între sisteme și dispozitive, care fără îndoială, aduce o mulțime de beneficii. Deoarece API-ul este esențial atât pentru dezvoltatori, cât și pentru client, este important să lucrați la implementarea acestuia cu un partener care în același timp înțelege ambele lumi și care are ceea ce este necesar pentru a asigura conectarea acestor puncte.

La ZONK Digital suntem conștienți de impactul semnificativ al API-urilor în afacerea dumneavoastră. La sfârșitul zilei, și noi suntem oameni de afaceri. În același timp, suntem pricepuți în tehnologie și suntem competenți când vine vorba de dezvoltarea de software. Datorită acestui fapt, facilităm valorificarea beneficiilor tehnologiei și asupra afacerii tale. Experiența si etica noastră de lucru, împreuna cu o cultură a comunicării deschise, sunt abilitați excelente de care beneficiați atunci când cooperați cu noi.

Ce spun clienții noștri

Kacey VandeSteeg

OPERATIONS & PARTNER MANAGER @ ERP RISK ADVISORS

Datorită muncii ZONK Digital, site-ul s-a încărcat în mai puțin de două secunde, având o securitate și panouri de analiză îmbunătățite, și a obținut un scor de 70 în PageSpeed Insights din start. Echipa a oferit o disponibilitate excelentă și a respectat un termen strâns. Accentul lor pe îmbunătățire și creativitate s-a evidențiat.

Marius Laslo

DIRECTOR EXECUTIV @ DESTINE BROKER

Noile site-uri create de ZONK Digital au fost bine primite, contribuind la o creștere a traficului cu 80% și a veniturilor cu 40%. Compania a comunicat eficient și a menținut proiectul în mișcare cu eficiență, iar serviciul lor excelent pentru clienți a contribuit la o experiență pozitivă. Site-ul lor a fost ușor de utilizat și intuitiv.

Ai o idee pe care vrei să o discutam?
Scrie-ne aici!







    Go to Top