Servicii integrare API

Conectivitatea este cuvântul cheie al zilelor noastre. Indiferent dacă ne place sau nu, suntem înconjurați de dispozitive care comunică între ele. Conectivitatea în lumea dezvoltării de software presupune ca unele componente să interacționeze și să „comunice” între ele, astfel permițând construirea unor soluții mai complexe. Datorită API-ului, două sau mai multe sisteme independente pot lucra împreună și pot obține rezultate care altfel nu ar fi posibile.

Având în vedere acest lucru, în zilele noastre, un API bun nu mai este doar o tehnologie ideală de implementat, devenind un element obligatoriu fără de care o aplicație sau platformă nu ar putea fi dezvoltată corect și folosită la capacitatea ei adevărată.

Ce este o integrare API?

API (Application Program Interface) poate fi înțeles ca un anumit set de protocoale, instrumente, specificații de cod și rutine care sunt utilizate pentru a determina modul în care componentele software ar trebui să interacționeze. Este o interfață care permite comunicarea între două sau mai multe programe, dispozitive, date sau servicii.

O metaforă bună este că API-ul este un chelner util care leagă masa restaurantului de bucătărie, comunică bucătăriilor ceea ce au comandat clienții și le aduce când sunt gata – deși chelnerul însuși nu pregătește nicio mâncare, fără această legătură nu ar fi posibil să mâncați, adică să colaborați și să purtați o conversație în două sensuri.

De ce este API-ul atât de important?

O abstractizarea a funcționalității între sisteme separate

În primul rând, API-ul permite abstracția funcționalității între sisteme separate. Ceea ce este deosebit de important, este faptul că, atâta timp cât specificația a ceea ce API furnizează de la furnizorul de servicii al aplicației consumatoare nu este modificată, modificările aduse infrastructurii din spatele acestui serviciu nu vor fi observate de aplicațiile care se bazează pe acel API. Astfel, este o modalitate excelentă de a decupla serviciul de infrastructură și, prin urmare, gama de servicii integrare API introduce o mare flexibilitate în soluția tehnică existentă.

 Interacțiune aplicații, sisteme, date și dispozitive

Un alt motiv pentru importanța sa este modul în care API-urile facilitează interacțiunea dintre aplicații, sisteme, date și dispozitive. Datorită acestui fapt, este posibil să se proiecteze un proces de transmitere a datelor și a serviciilor pentru a crea conectivitatea esențială unei soluții software moderne. Și asta se traduce direct în beneficii pentru afacerea dumneavoastră.

Transparență la fiecare pas

Dezvoltare API personalizat sau folosirea Open API?

Fiecare sistem de operare, fiecare site web sau aplicație poate avea propriul set API. De obicei, mediile de operare precum Windows, Google Maps, Twitter, Facebook sau Amazon oferă API-uri pentru a facilita scrierea aplicațiilor de către terți, dar folosind soluțiile acestora. Aceste instrumente publice se numesc Open API-uri și le puteți accesa fără restricții. Există peste 15 000 de astfel de API-uri!

 

Un alt tip de API ar fi un Partner API, unde sunt necesare permisiuni sau licențe specifice pentru a le utiliza. Unele API-uri sunt folosite și pe plan intern, în cadrul anumitor organizații sau companii, pentru a-și îmbunătăți produsele și serviciile. Altele, cum ar fi API-urile compozite, combină diferite API-uri de date și servicii, rulând sincron fără o solicitare sistematică. Toate au un rol foarte important în comunicare și interconectare.

Beneficiile integrării unui API


    Beneficii pentru dezvoltatori 

Datorită unor servicii integrare API, este mult mai ușor să construiți o soluție software robustă, deoarece componentele sunt furnizate în avans. Din moment ce funcționalitățile independente nu se bazează pe implementările acestora, este posibil să le dezvoltați fără a le compromite reciproc. Acest lucru se traduce printr-o viteză crescută de dezvoltare și o posibilitate de a reutiliza procese complexe, dar repetitive. La fel și cu integrarea datelor și aplicațiilor din backend, care datorită implementării API-ului sunt ușor de făcut. 


Beneficii pentru afacerea ta 

Întrucât implementarea API-ului reprezintă o creștere directă a productivității pentru echipă și o mare economisire de timp, programatorii se pot concentra pe cele mai importante aspecte ale fiecărui sprint, oferind rapid valoare afacerii. Astfel, gama de servicii integrare API devine un instrument folosit pentru a extinde capacitățile de afaceri. API-urile permit organizațiilor să crească mai rapid decât oricând, reducând barierele tehnologice și pur și simplu să inoveze mai repede.  

Ce tehnologii API folosim:

Când vine vorba de API-uri publice, cele mai populare și, prin urmare, utilizate în mod obișnuit sunt API-urile Web Service, care folosesc adrese WWW (să zicem

URL-uri) pentru a oferi acces la serviciile din spatele lor. Iată cele mai populare patru API-uri Web Service: 

 

SOAP

XML-RPC

SJSON-RPC

REST

SOAP

SOAP folosește XML ca format implicit de transfer de date. Acesta definește structura mesajelor și metodele de comunicare. SOAP publică o definiție a interfeței sale folosind limbajul de definiție a serviciilor web. Este condus de funcții și are reguli foarte stricte și o securitate avansată care trebuie respectate. De asemenea, necesită mai multă lățime de bandă în comparație cu alte soluții.

XML-RPC

Acest protocol este ceva mai vechi și mult mai simplu în comparație cu SOAP. În comparație cu JSON-RPC, introduce mai multă securitate. Este axat în principal pe documente, permițând utilizarea diferitelor tipuri de date – text, numere, diagrame, grafice, imagini etc.

SJSON-RPC

JSON-RPC este un protocol de apel de procedură la distanță scris în JSON, un format simplu de schimb de date. În loc să folosească un format XML pentru a transfera date, acest protocol folosește JSON. Deși este concentrat exclusiv pe date, acceptă doar text și numere și este cunoscut pentru că este mai puțin sigur. Dar dacă performanța este obiectivul tău major, atunci aceasta este calea de urmat, ca să nu mai vorbim de simplitatea și consistența acestei metode.

REST

REST nu este un protocol, este un set de principii arhitecturale bazate pe date, care au anumite caracteristici. Acesta include interfețe simple, destul de ușor de identificat în cadrul resurselor solicitate. REST permite, de asemenea, manipularea acestor resurse și în același timp, indicatiile de folosire a REST sunt destul de clare și permit flexibilitate în procesul de dezvoltare. Nu în ultimul rând, REST folosește un minim de bandă alocată.


ZONK – Partenerul tău în servicii integrare API

API-ul este o legătură obligatorie între sisteme și dispozitive, care fără îndoială, aduce o mulțime de beneficii. Deoarece API-ul este esențial atât pentru dezvoltatori, cât și pentru client, este important să lucrați la implementarea acestuia cu un partener care în același timp înțelege ambele lumi și care are ceea ce este necesar pentru a asigura conectarea acestor puncte.

La ZONK suntem conștienți de impactul semnificativ al API-urilor în afacerea dumneavoastră. La sfârșitul zilei, și noi suntem oameni de afaceri. În același timp, suntem pricepuți în tehnologie și suntem competenți când vine vorba de dezvoltarea de software. Datorită acestui fapt, facilităm valorificarea beneficiilor tehnologiei și asupra afacerii tale. Experiența si etica noastră de lucru, împreuna cu o cultură a comunicării deschise, sunt abilitați excelente de care beneficiați atunci când cooperați cu noi.

Ce cred clienții noștri despre serviciile oferite

Părerile clienților noștri sunt cele mai importante pentru noi, reprezentant validarea finală asupra muncii noastre. Fiecare recenzie este analizată constructiv, căutând mereu să îmbunătățim serviciile pe care le oferim și relația B2B pe care o construim împreună cu partenerii noștri.

MARKETING & COMMUNITY MANAGER @ VASTINT

Recomandăm cu încredere serviciile Zonk Works, atât datorită modului de lucru și a promptitudinii în soluționare tuturor nevoilor companiei, dar și pentru echipa profesionistă și extrem de simpatică, mereu dornică să iți ofere cele mai bune sfaturi! Keep up the good work, guys!

Alina Iuliana Laslău

ADMINISTRATOR @ UNSICAR

Super colaborare și sper să o putem extinde și pe alte proiecte. Am primit un site de nota 10+ și, chiar dacă au fost câteva mici sincope în comunicare, rezultatul este unul excepțional.

Georgiana Hentes

FOUNDER AND CTO @ CAOSYS LIMITED

Toate site-urile noastre web anterioare, le-am realizat noi înșine, ceea ce pentru o vreme a fost bine, dar de data aceasta am decis să predăm proiectarea și construirea noului nostru site web profesioniștilor; la urma urmei, nu suntem o companie de design web. Am lucrat îndeaproape cu ZONK Digital Agency, care ne-a îndeplinit toate așteptările, predând proiectul la timp și în limita bugetului. Mulțumesc băieți!

Craig O’Neill

SHAREHOLDER @ DESTINE BROKER

Colaborare excelentă, creativitate, corectitudinea, aplecarea către nevoia clientului, imaginația, profesionalism le găsești colaborând cu aceasta echipă de tineri minunați.

Camelia Popescu

CEO @ ERP Risk Advisors

Echipa ZONK a făcut o treabă extraordinară aducandu-ne websiteul și platforma în secolul 21. Au lucrat la timp și profesional și ne-au ajutat cu anumite provocări avute cu compania de găzduire pe care nu le-am anticipat. Ne-au oferit servicii foarte bune la un preț rezonabil. Le susținem serviciile cu toată inima noastră.
Jeffrey T. Hare

Ai o idee pe care vrei
să o discutam?
Scrie-ne aici!





    Go to Top