fbpx

Servicii UX & UI Design

UX & UI ar trebui înțeles că un set de instrumente, tehnici și procese care urmăresc să se asigure că software-ul va răspunde nevoilor și așteptărilor utilizatorilor săi. Prin cercetări axate pe identificarea cerințelor, obiceiurilor și provocărilor utilizatorilor, specialiștii UX sprijină construirea produsului prin proiectarea unui prototip și testarea gradului de utilizare. Această cercetare poate include interviuri, observații și analize de utilizabilitate. Pe de alta parte, specialiștii în UI lucrează îndeaproape cu designerii grafici pentru a crea o interfață atrăgătoare și ușor de utilizat. Ei se asigură că elementele grafice și interacțiunile sunt intuitive și plăcute.

Împreună, UX și UI contribuie la crearea unei experiențe de utilizare coezive și eficiente. UX se concentrează pe înțelegerea și îmbunătățirea experienței generale a utilizatorului, în timp ce UI se ocupă de aspectul vizual și interacțiunile specifice din cadrul interfeței.

Importanță User Experience

Imaginați-vă că descărcați o aplicație sau deschideți o pagină web. Căutați o modalitate de a vă conecta, dar nu găsiți această opțiune. O zonă de căutare nu este disponibilă, designul este foarte slab și meniul nu este foarte intuitiv. Deveniți rapid frustrat și căutați pe google pentru o altă aplicație pentru a face treaba, ștergând-o pe cea anterioară. În loc să rețină clientul, experiența proastă a utilizatorului te-a făcut să renunți la brand-ul respectiv.

Tocmai de aceea, experiența utilizatorului (UX) și designul interfeței utilizatorului (UI) sunt cheia succesului în afaceri al software-ului dumneavoastră iar pachetul de servicii UI UX design este integrat în orice proiect de dezvoltare web pe care îl realizăm. Intuitivitatea și atractivitatea soluției tehnice sunt responsabile pentru a face utilizatorii fericiți și mulțumiți, ceea ce se traduce direct în rezultate mai bune ale afacerii și creșterea încrederii utilizatorului în compania dumneavoastră.

Cum lucrează designerii UX?

Cercetarea utilizatorului

Scopul designerului este să pășească în pielea utilizatorilor pentru a-i înțelege, a descoperi cine sunt, care sunt obiectivele și provocările lor, care sunt așteptările lor, ce încearcă să realizeze și cum software-ul îi poate ajuta.Prin urmare, este obișnuit să se efectueze interviuri și sondaje pentru a construi contextul și a crea profiluri ale utilizatorilor. Apoi, designerii cartografiază călătoria clientului pentru fiecare profil. De asemenea, analiza și evaluarea comparativă cu soluții software similare ar trebui să fie o cerință obligatorie a unui designer bun.

Design UI

Când nevoile clienților sunt bine înțelese, este timpul să proiectăm în mod adecvat arhitectura software-ului, astfel încât să fie aliniată în consecință. Wireframes-urile, modelele de înaltă fidelitate pe care se poate face clic și fluxurile de utilizatori sunt indispensabile în acest moment. Când vine vorba de UI, de multe ori este mai bine să nu reinventezi roata. Interfața de utilizator clară este concepută având în vedere eficiența, pentru a efectua sarcini în aplicație cu un număr minim de acțiuni. Este important să respectați elementele de branding pentru a rămâne consecvenți. Logo, stiluri, tipografie, scheme de culori, componente (butoane, formulare, liste, panouri, meniuri) – totul trebuie să fie aliniat în minte cu ideea aplicației și cu ce își doresc utilizatorii finali.

Testare și evaluare

Odată ce soluția este concepută, este timpul să vedem dacă ideile designerului ar funcționa bine cu utilizatorii. Pentru a-l evalua, specialiștii în servicii UI UX design creează prototipuri interactive. Ideea este să imitam aspectul aplicației, fără funcționalitatea din spatele design-ului. Permiterea utilizatorilor reali să testeze prototipuri este o modalitate de a verifica dacă software-ul este suficient de intuitiv și cât de ușoara și convenabilă este interfața de utilizator. De asemenea, acest tip de audit permite să vedem dacă aplicația este utilizabilă și dacă este fezabilă din punct de vedere tehnic de dezvoltat. În plus, este o metodă de verificare a designului și o modalitate de a evita costurile crescute legate de implementarea ulterioară a

"S-ar putea să nu crezi că programatorii sunt artiști, dar programarea este o profesie extrem de creativă. Este creativitate bazată pe logică" – John Romero

 

Ce este Experiența Utilizatorului?

UX & UI ar trebui înțeles ca un set de instrumente, tehnici și procese care urmăresc să se asigure că software-ul va răspunde nevoilor și așteptărilor utilizatorilor săi. Prin cercetări axate pe identificarea cerințelor, obiceiurilor și provocărilor utilizatorilor, specialiștii UX sprijină construirea produsului prin proiectarea unui prototip și testarea gradului de utilizare.

Crearea intuiției naturale, declanșarea emoțiilor pozitive, facilitarea utilizabilității, creșterea eficacității și proiectarea unei experiențe satisfăcătoare de utilizare a software-ului sunt obiectivele de bază ale UX și UI excelente. Acesta este ceea ce face o experiență excelentă pentru utilizator – cunoștințe despre așteptările și obiectivele utilizatorilor transpuse într-un design clar și interfață utilă.

Beneficiile includerii pachetului de servicii UI UX design în dezvoltarea software-ului

Un design bun UX/UI ajută companiile să rămână la curent cu riscurile de dezvoltare și sa mentina controlul asupra costurile de construire a software-ului, prin înțelegerea de la bun început a nevoilor utilizatorilor. O Experiență a Utilizatorului adecvată este benefică atât pentru utilizatori, cât și pentru dezvoltatori și investitori. Beneficiile legate de includerea acestor experți în proiect sunt următoarele:

Creșterea vânzărilor

Costurile estimate

Creșterea vânzărilor

Cu cât aplicația este mai ușor de utilizat, cu atât sunt mai mari șansele de succes. Când utilizatorii sunt pe aceeași pagină, găsesc designul și navigarea intuitive și înțeleg rapid cum să efectueze acțiunile dorite cu pașii minimi necesari, atunci nu vor abandona procesul de achiziție sau de informare. La fel și cu secțiunile îndemn, care se traduc direct în rate de conversie crescute.

Investitorii se pot bucura și de creșteri ale vânzărilor, deoarece datorită fazei de testare, este posibil să verifici rapid modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul soluției tehnice și să vezi dacă îl percep ca valoros. Interfața de utilizare bună evidențiază cele mai importante probleme și stimulează empatia.

În mod similar, atunci când vine vorba de reducerea frustrării utilizatorilor. Atunci când nu știu ce să facă în continuare sau nu găsesc ceea ce caută, probabil că vor șterge aplicația, impactând negativ KPI-urile de vânzări și rentabilitatea investiției. Din fericire, identificarea rapidă și reducerea blocajelor vă crește rata de retenție.

Costurile estimate

Când vine vorba de dezvoltarea de software, investitorii sunt întotdeauna preocupați de buget și de termenele limită de livrare. Dar, pe măsură ce intră mai departe în procesul de dezvoltare, ei descoperă că neînțelegerea pieței și neabordarea nevoilor utilizatorilor sunt factori importanți responsabili pentru marea majoritate a eșecurilor. Designerii UX minimizează posibilitățile acestor factori în timp ce ascultă potențialii clienți și utilizatori și își reflectă așteptările în software, pe baza datelor din viața reală, nu a credințelor sau sentimentelor.

Mai mult, datorită includerii etapei de prototipare în procesul de proiectare, dezvoltatorii pot evita implementarea unor modificări structurale importante în etapa finală a proiectului sau chiar după lansare. Deoarece acest lucru necesită mult timp și costuri, prototiparea și testarea eficientă identifică din timp zonele de îmbunătățire, menținând astfel costurile scăzute și mărind acuratețea generală a estimării proiectului, ajutând investitorii să rămână la curent cu riscurile bugetare și de timp.


Rezultate mărețe în servicii UI UX Design

Indiferent că discutam despre un startup care caută o modalitate de a verifica rapid o idee de afaceri, o întreprindere cu software vechi care are nevoie de o solutie noua sau o afacere bine stabilită care încearcă să vadă dacă mai există ceva pentru ei, toată lumea poate beneficia de ceea ce Designerii UI și UX oferă. Și cu cât se vor gândi mai devreme la asta, cu atât mai bine. Daca doriți să discutam despre proiectul dumneavoastră, contactați-ne aici.La ZONK Digital știm să ținem cont de perspectiva utilizatorului și să includem această vedere atunci când dezvoltăm software. Credem cu tărie în furnizarea de soluții utilizabile care aduc rezultate tangibile. De aceea, cea mai bună practică a noastră este să includem întotdeauna designeri UX și specialiști în uzabilitate pentru a reduce riscul de a crea aplicații neintuitive și care nu vor fi folosite.


Specialiștii noștri UX/UI înțeleg importanța de a face software-ul memorabil și acea experiență se referă la felul în care ne simțim. Întotdeauna ne concentrăm asupra sinergiei designului și tehnologiei care se traduce într-un aspect atractiv și arhitectură robustă iar acest lucru este ceea ce ne deosebește în piață.


Experiența utilizatorului este o artă, axată pe utilizarea informațiilor adunate în conformitate cu principiile de design. Este un factor crucial în succesul software-ului, dar de care veți auzi doar dacă ceva nu merge bine. Permiteți-ne să vă arătăm cum să vă bucurați de această liniște și să creăm software pe care atât utilizatorii, cât și investitorii îl vor adora.

Ce cred clienții noștri despre serviciile oferite

Părerile clienților noștri sunt cele mai importante pentru noi, reprezentant validarea finală asupra muncii noastre. Fiecare recenzie este analizată constructiv, căutând mereu să îmbunătățim serviciile pe care le oferim și relația B2B pe care o construim împreună cu partenerii noștri.

Kacey Vande Steeg

OPERATIONS & PARTNER MANAGER @ ERP RISK ADVISORS

Datorită muncii ZONK Digital, site-ul s-a încărcat în mai puțin de două secunde, având o securitate și panouri de analiză îmbunătățite, și a obținut un scor de 70 în PageSpeed Insights din start. Echipa a oferit o disponibilitate excelentă și a respectat un termen strâns. Accentul lor pe îmbunătățire și creativitate s-a evidențiat.

Marius Laslo

DIRECTOR EXECUTIV @ DESTINE BROKER

Noile site-uri create de ZONK Digital au fost bine primite, contribuind la o creștere a traficului cu 80% și a veniturilor cu 40%. Compania a comunicat eficient și a menținut proiectul în mișcare cu eficiență, iar serviciul lor excelent pentru clienți a contribuit la o experiență pozitivă. Site-ul lor a fost ușor de utilizat și intuitiv.

Alina Iuliana Laslău

MARKETING & COMMUNITY MANAGER @ VASTINT

Recomandăm cu încredere serviciile ZONK, atât datorită modului de lucru și a promptitudinii în soluționare tuturor nevoilor companiei, dar și pentru echipa profesionistă și extrem de simpatică, mereu dornică să iți ofere cele mai bune sfaturi! Keep up the good work, guys!

Georgiana Hentes

ADMINISTRATOR @ UNSICAR

Super colaborare și sper să o putem extinde și pe alte proiecte. Am primit un site de nota 10+ și, chiar dacă au fost câteva mici sincope în comunicare, rezultatul este unul excepțional.

Ai o idee pe care vrei
să o discutam?
Scrie-ne aici!    Go to Top