WooCommerce – Pentru magazinul tău Online

În acest articol vom discuta avantajele și dezavantajele utilizării WooCommerce pentru magazinul tau online, un modul puternic care se integrează perfect cu WordPress pentru a vă oferi o experiență foarte bună vânzător-client. Având în vedere că WooCommerce este un produs gratuit care necesită o cerință minimă de cunoștințe IT pentru a-l configura, a devenit un concurent puternic pentru alte platforme e-commerce cunoscute, cum ar fi OpenCart, PrestaShop sau Magento.

10 minute de citit
Publicat de Daniel Serbu în October 13, 2020

WooCommerce este unul dintre cele mai populare module gratuite pentru WordPress CMS, care vă ajută să vindeți orice prin intermediul produselor online: produse fizice, produse virtuale, produse descărcabile și multe alte tipuri de servicii și opțiuni. A fost construit de WooThemes în 2011 și a crescut rapid la peste 60.000.000 de descărcări și a alimentat peste 28% din toate magazinele globale online. 

După cum am menționat mai devreme, WooCommerce este gratuit 100%. Nu va trebui să platiți un singur cent pentru al folosi și vă poate aduce un venit foarte considerabil. Într-adevăr, dacă doriți niște funcționalități avansate, ar putea fi necesar să cumpărați sau sa dezvoltati pluginuri suplimentare, dar WooCommerce ca un singur plugin este gratuit și cel mai probabil va fi întotdeauna. Acesta este unul dintre principalele avantaje in folosirea WooCommerce pentru magazinul tau online.

Pe lângă aspectul liber, are funcționalități uimitoare pe care alte platforme, cum ar fi Magento, le integrează în pachetul lor scump Enterprise. Cu WooCommerce puteți să vindeți tot ce vă gândiți și exact cum vă imaginați. Puteți crea mai multe variante de produse, cum ar fi culoarea sau dimensiunea produsului, reduceri nelimitate care au o valoare fixă sau o valoare procentuală, precum și restricții sau excluderi de produse, magazine în mai multe limbi, descrieri și recenzii de produs, variații de preț în funcție de dată, locație, clase de transport maritim pentru a putea selecta de la mai mulți furnizori de transport maritim în diferite părți ale lumii, precum și rapoarte intuitive care vă vor face să înțelegeți ce doresc clienții dvs. Sincer, nu am menționat nici măcar 30% din ceea ce este capabil WooCommerce, dar capacitatea sa cea mai mare este flexibilitatea, abilitatea sa de a se integra perfect cu alte pluginuri și a vă permite să construiți literalmente tot ce vă puteți gândi. 

Flexibilitate

Cel mai mare avantaj in folosirea WooCommerce pentru magazinul tau este ca poate fi folosit cu mii de alte pluginuri care vor transforma complet magazinul online. De la opțiunile de urmărire a pachetelor până la atributele personalizate ale produselor și strategiile de marketing întregi, puteți construi o experiență uimitoare de cumpărături pentru orice client din întreaga lume. 

Atenție: Aveti grija ce plugin se integrează cu WooCommerce. Va recomandăm cu insistență să utilizați numai pluginurile achiziționate/licențiate pentru a evita orice abuz sau backdoor lăsat în fișierele sursă ale pluginurilor terță parte. Amintiți-vă că vindeți bunuri și stocați informațiile despre clienți în baza de date. 

Dispune de o aplicație mobilă minunată pentru iOS și Android 

Sunteți întotdeauna în mișcare și trebuie să știți ce se întamplă cu afacerea dvs. online? WooCommerce vă permite acum să vă conectați la magazinul dvs. online printr-o aplicație mobilă puternică și intuitivă, care vă permite să: 

 • Urmariți magazinul – vedeți produsele care funcționează cel mai bine. Verificați venitul global și vizualizați datele privind ordinea și vizitatorii în funcție de zi, săptămână, lună și an. 
 • Gestionați comenzi – derulați, filtrați sau căutați comenzi specifice. Atingeți pentru a vizualiza informațiile despre comandă – inclusiv produsele, valoarea, datele despre clienți, detaliile de expediere și notele. Este posibilă și realizarea unei comenzi de bază. 
 • Alerte pentru comenzi în timp real – Obtineți notificări despre activitatea magazinului, inclusiv comenzi noi și recenzii despre produse. Există un sunet opțional cha-ching! Puteți descărca aplicația WooCommerce de pe site-ul lor, disponibilă pentru iOS și Android. 

Modificări ușoare ale fișierelor 

WooCommerce și WordPress sunt construite folosind una dintre cele mai comune limbi de programare disponibile, PHP. În fișierele sale de baza are unele elemente de JavaScript și Jquery, dar PHP este undeva în jur de 80%. Desigur, veți găsi o mulțime de coduri HTML și CSS, dar aici vorbim despre limbajul de programare. 

PHP este un limbaj de programare cu complexitate medie, ceea ce înseamnă că schimbarile se pot face relativ ușor și veți găsi întotdeauna un PHP developer care vă va ajuta cu proiectul dvs. și care se va potrivi cu bugetul dvs. Amintiți-vă că PHP este un limbaj de programare mult mai ieftin decât să spunem…Microsoft.NET. De asemenea, structura și arhitectura fișierelor WooCommerce sunt solide și directe și dacă folosiți un client FTP, cum ar fi WinSCP, puteți căuta cu ușurință ID-ul sau clasa care generează conținut dinamic și modificați codul în funcție de nevoile dvs. 

Dezavantaje WooCommerce pentru magazinul online: 

Este un modul WordPress ..

Este un modul WordPress și se integrează cu aceeași arhitectură lentă de apelare de date PHP, așa cum procedează WordPress. Acest lucru înseamnă că, dacă aveți de gând să aveți magazinul dvs. pregătit cu mai mult de 10.000 de produse, cel mai probabil veți avea o performanță lentă, care nu ajută clienții să obțină ceea ce au nevoie cât mai repede posibil. Studiile recente arată că majoritatea clienților care așteaptă mai mult de 2,4 secunde pentru o încârcare de pagină sunt cu 76% mai multe șanse să părăsească site-ul. 

Mulți oamenii se întreabă dacă este sigur să folosești WooCommerce și WordPress pentru un site de e-commerce. Într-adevar, dacă vă gândiți la asta, există peste 60 de milioane de site-uri WordPress care rulează pe internet. Acesta are o cotă semnificativă atunci când vine vorba de numărul total de site-uri care utilizează un sistem de management al conținutului. Cu toate acestea, în ciuda acestei popularități enorme, WordPress este gratuit. Este open-source, adică toate codurile sale sunt accesibile și personalizabile de oricine dorește să facă acest lucru. 

Odată cu popularitatea, vine și riscul pentru ca o mulțime de site-uri rulează WordPress și WooCommerce, prioritatea hackerilor este de multe ori să lanseze un atac împotriva lor. Pentru că ei știu că dacă se pot înfiltra în WordPress-ul de bază, pot ataca la o scară masivă. 

Prin urmare, dacă ați ales să utilizați WooCommerce pentru magazinul dvs. online, va trebui să vă gândiți să investiți resursele în securitatea magazinului dvs., ceea ce înseamnă audituri de securitate, pluginuri de securitate, actualizări de securitate. 

O altă problemă de securitate în ceea ce privește WooCommerce este căîn timp ce securitatea sa este decentă, principala problemă este că de cele mai multe ori, proprietarii website-ului utilizează acest plugin împreună cu alte plugin-uri care se integrează cu WooCommerce / WordPress. Acest lucru duce la o vulnerabilitate mai mare din cauza erorilor de cod/bug-urilor, lipsa terților de actualizări de securitate și multe altele. 

Concluzie 

WooCommerce este un modul uimitor de folosit cu site-ul dvs. WordPress. Daca aveți de gând să vindeți ceva în curând și aveți un buget limitat, dar o minte creativă, aș recomanda cu siguranță acest plugin. Desigur, daca intenționați să rulați un magazin cu zeci de mii de produse, aș recomanda o soluție alternativă, cum ar fi OpenCart sau Magento, dar WooCommerce este cu siguranță ceva la care ar trebui să vă uitați.

Ce să-ți amintești daca decizi sa folosești WooCommerce pentru magazinul tau online?

Avantaje
 • E gratis și asa va ramane.
 • O mulțime de functionalități care vă vor ajuta să creați literalmente tot ce vă puteți gândi
 • Flexibilitate pentru integrarea cu alte module.
 • Aplicație mobilă pentru a gestiona magazinul dvs. de oriunde v-ați afla.
 • Modificări ușoare ale fișierelor și costuri de dezvoltare mai mici, deoarece utilizează limbajul PHP.
Dezavantaje
 • Arhitectura site-ului nu permite o viteză prea mare de încărcare.
 • Nu ar trebui folosit pentru mai mult de 10.000 de produse.
 • Magazinele mai mari cu multe produse vor costa mai mult daca vor folosi WooCommerce și WordPress.
 • Nivelul scăzut de securitate va crește automat costurile datorită apelării unui alt serviciu de securitate extern.

Crește-ți afacerea eficient!

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri din IT și pentru a putea beneficia de materiale gratuite utile pentru creșterea afacerii tale.  Postari recente

  Go to Top