fbpx

WordPress Custom Development

WordPress Custom Development reprezintă soluția optimă afacerii tale. 43,2% din site-urile din întreaga lume sunt create cu ajutorul WP. Astfel, în acest articol îți vom prezenta cum compania ta poate să beneficieze de eficiență și vizibilitate mai mare prin intermediul dezvoltării personalizate a WordPress.

10 minute de citit
Publicat de ZONKDigital în octombrie 19, 2023

De-a lungul a aproape 10 ani de WordPress development am ajuns la concluzia că este o diferență mare între a crea un site în WordPress și a face cu adevărat o performanță în această platformă. Ca WordPress designer/entry-developer începi cu instalare de temă, descărcare de cât mai multe module din librărie, care te ajută să creezi anumite funcționalități și un design de bază.

Acest lucru este făcut din cauza lipsei cunoștințelor avansate de codare, a unei echipe de dezvoltare software și/sau a unui designer care își implementează experiența și viziunea în proiect. De asemenea, această practică este obișnuita și în momentul în care clientul tău are un buget foarte mic si nu dorește o investiție mai mare într-o soluție personalizată.

Astfel, câteva din dezavantajele Regular WP development sunt:

 • Folosirea temelor la scară generală. Acest lucru duce către lipsa originalității unui proiect și implicit a afacerii dumneavoastră
 • Folosirea Page builders în dezvoltare. Page builders încarcă inutil site-ul, iar de foarte multe ori, acestea reprezintă un risc major de securitate. Sunt printre primele module exploatate de hackeri pentru vulnerabilități, în special modulele de page builders care nu sunt licențiate și nu au actualizări la zi
 • Îngreunarea performanței site-ului prin folosirea unui număr mare de module ale căror funcționalități ar putea fi realizate numai de un developer experimentat
 • Costuri ridicate din punct de vedere tehnic, asupra procesului de actualizări ale modulelor, reparație bugs
 • Securitate foarte scăzută în cazul folosirii modulelor nelicențiate sau a temelor nulled (hacked). Peste 90% din temele nulled au în componență un back-door, folosit ulterior pentru accesarea neautorizată a site-ului respectiv.

După ce am discutat despre dezavantajele dezvoltării obișnuite a unui proiect pe WordPress, este momentul să ne concentrăm pe dezvoltarea custom a acestuia. Prin personalizarea completă a platformei, se poate obține un site unic și adaptat nevoilor exacte ale afacerii voastre.

Îți prezentăm cateva acțiuni specifice care stau la baza dezvoltării WordPress Custom:

 • UI/UX design realizat custom, în Adobe XD sau Figma, adoptat de către client
 • Dezvoltare de temă custom. Nicio temă nu poate să ofere exact specificul unui business. În plus, majoritatea temelor sunt dezvoltate pentru consum în masă, astfel fiind adaptabile unui număr mare de industrii. O temă custom este construită exact pe specificul unei afaceri, fără elemente inutile în ea.
 • Reducere la minim a numărului de module. Teoretic, un site WP custom are nevoie de un singur modul și anume Advanced Custom Fields Pro. Alternativ poți să eviți și folosirea acestui modul dacă nu se dorește administrarea site-ului.
 • Folosirea de best-practices în scrierea codului, inserarea de structured data pentru SEO work, etc
 • Folosirea de tehnologii noi. Bootstrap nu mai este atât la modă, din spate venind frameworks ca Tailwind, mult mai lightweight și adaptabile
 • Folosirea de formate de imagini moderne. JPEG sau PNG ocupa mult spațiu, iar dacă le comprimi prea mult, pierzi calitatea. WebP este viitorul, iar, din punctul nostru de vedere, orice site în WP trebuie să aibă WebP suport.
 • Folosirea Agile methodologies pentru eficiența crescută și minimizarea procesului de bugs and testing

 

Poți să dezvolți siteuri în WordPress sau poți să realizezi super proiecte cu WordPress Custom!

 

WordPress Custom reprezintă o alegere strategică pentru proprietarii de site-uri în căutarea unor soluții personalizate și puternice. Astfel, după prezentarea acțiunilor fundamentale ale acestei modalități de dezvoltare a unui site, vă menționăm din proprie experiență că varianta Custom este soluția optimă pentru compania voastră.

Prin urmare, se disting următoarele avantaje ale WordPress Custom:

 • UI/UX specific afacerii, experiența utilizatorului traducându-se în adoptarea ușoară a produsului de software
 • Performanță maximă „out of the box”. Viteză de încărcare instantanee
 • Securitate sporită prin reducerea numărului de module, lipsa page builders și a fișierelor inutile din temele generale
 • Interfața de admin ultra-personalizată și întreținere facilă a conținutului de către client
 • Costuri mici de întreținere tehnică

Dezvoltarea personalizată WordPress prin intermediul companiei IT ZONK poate fi cheia succesului vostru online. Oferindu-vă posibilitatea de a personaliza complet site-ul și de a beneficia de un control total asupra designului și funcționalităților, aceasta vă permite să vă diferențiați de concurență și să oferiți o experiență unică utilizatorilor.

Astfel, echipa noastră de profesioniști în dezvoltare web este pregătită să vă ajute să realizați un site puternic, optimizat și adaptat nevoilor specifice ale afacerii dumneavoastră.

Crește-ți afacerea eficient!

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri din IT și pentru a putea beneficia de materiale gratuite utile pentru creșterea afacerii tale.  Postari recente

  Go to Top